כתף, לשון, ואסאדו לכבוד שבת | במטבח של מירי

חיה ספיר No Comments on כתף, לשון, ואסאדו לכבוד שבת | במטבח של מירי

השפית מירי זורגר מגישה בתוכנית 'במטבח של מירי' 6 מתכונים מיוחדים של בשרים ותוספות לקראת שבת: רק תבחרו איזה חלק מהבקר תרצו לבשל – והמתכון כבר מוכן | בתיאבון

13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

כתף אפויה במרינדה

מצרכים

1 נתח כתף במשקל של כ 1\5-2 ק"ג
למרינדה
1/2 כוס דבש
3 כפות רטב צילי
6 שיני שום כתושות
1/2 כוס חומץ בלסמי
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס יין לבן
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
1 כף פפריקה מעושנת
1 גבעל טימין
לריפוד התבנית
4 בצלי שאלוט פרוסים

אופן ההכנה

את מצרכי המרינדה יש לחמם קלות במחבת על אש נמוכה ורתיחה עדינה
לצנן ולעסות את נתח הבקר ברוטב
להשחות לפחות ל 4 שעות כך שמדי פעם יש להפוך את הנתח במרינדה
לחמם תנור ל 180 מעלות
לרפד תבנית עם הבצלים ומעל להניח את הנתח ולשפןך את הרוטב הנותר
לאפות חצי שעה ללא כיסוי
להוסיף 6 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים ולערבב עם הרוטב לכסות ולאפות שעה נוספת
להסיר את הכיסוי ולתת צליה של 10 ד' נוספות
להגיש חם.

 

אסדו באפייה איטית

מצרכים

2 ק"ג רצועות אסדו עם עצם
מלח
פלפל
מעט שמן
3 בצלים פרוסים מטוגנים עד להשחמה

אופן ההכנה

מעל גבי נייר כסף שעליו נייר אפייה מניחים את האסדו
מתבלים במלח פלפל ומעט פלפל שחור
מפזרים את הבצל המטוגן וסוגרים הייטב את הנייר
מעל מניחים עוד 4 עטיפות של נייר מהודק הייטב
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 130 מעלות ואופים 7 שעות
מגישים מיד עם הרוטב שנוצר.

 

מאפה פילו עם פרגית

מצרכים

1 חבי עלי פילו מופשרים
שמן להברשה
לפרגיות
6 פרגיות חתוכות קטן
4 בצלים קצוצים
1 1/2 כפיות מלח
מעט פלפל שחור
1/2כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית גריל עוף
להקרמה
2 כפות קמח
3 כפות שמן
1 כוס חלב סויה
מלח פלפל לפי הטעם
2 ביצים מקושקשות
לציפוי
שומשום או שקדים פרוסים

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס
מעל תבנית חד פעמית בגודל בינוני מניחים נייר אפיה
לוקחים עלה פילו מברישים בשמן ומקמטים אותו לפס צר מניחים בתבנית
מניחים כך את כל העלים עד שהתבנית מלאה
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות ואופים עד להשחמה קלה
הכנת הפרגית
מטגנים בצל עד להשחמה
מוסיפים את הפרגית הקצוצה ומטגנים קלות
מתבלים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ חצי שעה
טועמים ומתקנים תיבול
הכנת הרביכה
מטגנים שמן וקמח להשחמה קלה

מוסיפים את החלב סויה ומבשלים עד להסמכה
מתבלים . מקררים
אל הרביכה הקרה מוסיפים את הביצים המקושקשות
הרכבת המנה
אל התבנית עם הפילו האפוי מפזרים מעל את הפרגית
מעל שופכים את הרביכה
מפזרים שומשום או שקדים פרוסים
אופים בתנור חומם מראש ל180 מעלות ואופים עד להשחמה
מגישים חם.

 

מאפה חצילים ובשר בשכבות

מצרכים

500 גר' בשר טחון
2 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה
2 חצילים פרוסים לאורך ומומלחים
1 כף אבקת מרק עגבניות
מעט פלפל שחור
לרוטב
5 עגבניות טריות בשלות
1 בצל קצוץ מטוגן עד להשחמה
1 גמבה קצוצה מטוגנת עד להשחמה
3 כפות אבקת מרק עגבניות
1/3 כוס שמן
2 שיני שום
1 כוס מים
פלפל שחור גרוס טרי
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

הכינו תחילה את רוטב העגבניות
את מצרכי הרוטב העבירו למעבד מזון וטחנו לרוטב חלק וסמיך
אם הרוטב מדי סמיך דללו במעט מים
את החצילים טגנו עד להשחמה והניחו מעל ניר סופג לספיגת שומן
הכנת הבשר
ערבבו את כל המצרכים טעמו ותקנו תיבול
הרכבת המנה
בתבנית אינגליש הניחו שכבה של חציל מעל מרחו שכבה של בשר
מעל שפכו רוטב בנדיבות. ומעל שוב חצילים ובשר ורוטב סיימו בחצילים ורוטב בנדיבות.

 

מוסקה חצילים

מצרכים

3 חצילים פרוסים לאורך
למלית
500 גר' שווארמה הודו טחונה
500 גר' פרגית טחונה
5 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
3-4 כפות רסק עגבניות
1 כוס אורז מבושל
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה מעושנת
3-4 כפות סוכר
לרוטב עגבניות
500 גר' רסק עגבניות
500 מ"ל ציר עוף
1/3 כוס שמן
1 וחצי כפיות מלח
4-5 כפות סוכר
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות גריל עוף
3 עגבניות חלוטות ללא הקליפה
להקרמה
2 כוסות קמח
1 כוס שמן
2 כוסות ציר עוף
1 וחצי כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה

את החציל יש להמליח ולהניח כ 15 ד' להגרת נוזלים
הברישי את החציל בשמן משני צידיו והניחי על תבנית מרופדת בנייר אפיה
אפי עד להשחמה
הכנת הרוטב
יש לשים את כל הרכיבים במעבד מזון ולעבד למחית חלקה
לשים בסיר ולבשל לרתיחה
להנמיך את האש ולבשל כחצי שעה
לטעום ולתקן תיבול
הכנת רביכת הקרמה
מחממים שמן עם הקמח ומטגנים עד להשחמה
מוסיפים את הציר ומתבלים
מביאים לרתיחה
טועמים ומתקנים תיבול

הרכבת המנה

מכדררים קציצה במשקל של כ 60 גר' ומניחים בבסיס החציל
מגלגלים ומניחים בתבנית
מכינים כך את כל החצילים
שופכים את הרוטב מעל ומכסים בנייר כסף
ומעל שופכים את רביכת ההקרמה
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כשעה.

 

לשון ברוטב ערמונים ופטריות

מצרכים

1 לשון עגל במשקל 1 -1.5
לבישול הלשון
2 בצל
1 שורש פטרוזליה
1 שורש סלרי
4-5 שיני שום
2 גזרים
2 קרישה
2-3 עלי דפנה
2-3 גרגירי פלפל אנגלי
1-2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
לרוטב
3 בצלים קצוצים
2 סלסילות פטריות קצוצות
2 כוסות ציר בקר או עוף
2 כוסות ערמונים

אופן ההכנה

שימי את הלשון ואת ירקות השורש בסיר
כסי במים תבלי ובשלי 3-4 שעות
קלפי את הלשון כשהיא חמה
קררי ופרסי את הלשון
חממי את הציר ובשלי את הערמונים על אש נמוכה
עד שמסמיך
טגני בצל עד להשחמה
הוסיפי את הפטריות וטגני עד שמשמנות את הצבע
בתבנית או בסיר הניחי את פרוסות הלשון ומעל את הבצל והפטריות
שפכי מעל את הרוטב ואפי כשעה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
הגישי חם.

 

בתאבון



0 תגובות